The Beanmachine®: koffie en machine voor elkaar gemaakt

Onderscheiden design: geen overbodige elementen

Hoogwaardige koffies: met een zetgroep en molen van baristakwaliteit

Zo Duurzaam als mogelijk: geen plastic maar duurzaam aluminium, volledig modulair en energiezuinig

Competitieve prijs: we houden alles in eigen hand, zo kunnen we scherper aanbieden

Toen wij in 2008 begonnen met Redbeans wilden we iets bijzonders neerzetten. Een koffievoorziening met écht lekkere koffie, die uitnodigend is (aantrekkelijk gepresenteerd en gebruiksvriendelijk) en zo duurzaam als mogelijk. De grootste uitdaging vormde de koffiemachine.

Het aanbod sloot meestal niet aan bij wat wij wilden: niet de goede uitstraling, te duur, onaantrekkelijk, niet kwalitatief genoeg of verre van duurzaam. Daarom zijn we zelf aan de slag gegaan. In eerste instantie met een groep studenten van de Technische Universiteit van Twente. De opdracht: ontwikkel een espresso machine voor de kantorenmarkt die voldoet aan de uitgangspunten rondom uitstraling, kwaliteit en duurzaamheid. Ideeën en inspiratie op doen, leren en kijken. Vervolgens zijn we met deze uitkomsten naar een ingenieursbureau in Arnhem gestapt om deze ideeën verder te ontwikkelen. Bouwen, testen, schaven.

Het resultaat: de eerste Beanmachine in concept.

Samen met onze fabrikant hebben we toen de definitieve versie gebouwd: The Beanmachine XL met knoppen. De introductie was op de Beurs Facilitair in Den Bosch in 2015. The Beanmachine is gebouwd met een volledig aluminium behuizing: duurzaam, oersterk en volledig recyclebaar; en ontworpen volgens smartdesign principes voor optimale herbruikbaarheid. Het energieverbruik is bijzonder laag (A+-klasse).

Inmiddels zijn we jaren verder en is de machine verder ontwikkeld. Een verbeterde zeer hoogwaardige zetgroep en bonenmaler voor betere koffie en minder onderhoud. Volledig modulair opgebouwd voor een langere levensduur. Eigenwijs en onderscheidend design. In een uitvoering met knoppen of display. In bonen en in instant. Een grotere machine (The Beanmachine XL) en een kleinere (The Beanmachine Large). Met topping, verse melk of een vegan melk variant zoals havermelk.

Maar altijd met dezelfde uitgangspunten:

  • onderscheidend design
  • hoogwaardige koffies
  • zo duurzaam als mogelijk
  • competitieve prijs

En daar zijn we trots op!

Bel mij terug Vul hieronder je gegevens in