Offerte

Wij bieden
het duurzame
alternatief

Vanaf 1 januari 2024 zijn wegwerpbekers zonder hoogwaardige recycling in Nederland verboden. Het gebruik van wasbare mokken of herbruikbare bekers wordt aangemoedigd voor consumptie ter plaatse.

Nederland gebruikt dagelijks bijna 20 miljoen eenmalige drank- en voedselverpakkingen, waarvan de meeste zijn gemaakt van karton met een plastic coating. Kunststoffen voor eenmalig gebruik vormen een aanzienlijk deel van de plasticvervuiling en het zwerfafval. De Nederlandse overheid zet zich echter in om deze trend te keren door het aantal wegwerpartikelen te verminderen en hergebruik te bevorderen om een schoner milieu en een circulaire economie te creëren. 

Redbeans wil als aanbieder van wegwerpbekers haar klanten helpen door hen te adviseren hoe ze de bekers op de juiste manier kunnen recyclen. Daarnaast werkt Redbeans samen met verschillende partners in de keten om de meest duurzame koffiebeker te ontwikkelen. De bekers die in kantoren worden gebruikt, moeten vanaf 1 januari 2024 herbruikbaar zijn. Voor zorginstellingen en gesloten voorzieningen gelden de maatregelen niet, wel voor kantoren en bezoekersrestaurants

Recycling van papercups

Helaas is het momenteel niet mogelijk om gebruikte bekers te recyclen om nieuwe bekers te maken. Wel kan het materiaal gebruikt worden voor minder hoogwaardige recycling. Redbeans werkt onder meer samen met PreZero. Zij kunnen de gebruikte en ingezamelde bekers periodiek ophalen en verwerken. Redbeans biedt ook inzamelsystemen voor in de kantoren aan. Echter per 1 januari 2024 is dit voor de meeste werkomgevingen dus niet meer toegestaan. Tot die tijd kan er dus nog gebruik gemaakt worden van onze papercup. Je voorraad op maken na die datum is vanzelfsprekend wel toegestaan.Huur

Redbeans biedt onderstaande oplossingen in huur aan voor klanten. Zo lang er gebruik wordt gemaakt van een Redbeans machine kan het servies of de bekers simpel gehuurd worden. Voordeel voor de klant is dat er niet geïnvesteerd hoeft te worden in servies of bekers en dat je altijd een hoogwaardige en professionele oplossing aan je medewerkers en bezoekers aanbiedt.

De keuzes: servies, re-usable of zelf meenemen

Servies of re-usable

Als je kiest voor een herbruikbare beker heb je bij ons meerdere opties: servies of een re-usable beker. Voordeel van servies is dat deze heel lang mee gaat en van professionele horecakwaliteit is. Een beetje breuk nemen we voor lief.

De re-usable beker gaat tot 200x afwassen mee en wordt dan weer door ons opgehaald en verwerkt tot nieuwe beker. Nadeel is dat beide bekers dagelijks afgewassen moeten worden. Advies is om in elk geval de beker meerdere keren per dag te gebruiken en te wassen in een energiezuinige en volle afwasmachine.

Beide opties kunnen simpel mee gehuurd worden. We houden het graag eenvoudig!

Bring your own

Een andere optie is een Bring Your Own cup: een oplossing waarbij medewerkers hun eigen beker meenemen en afwassen. We bieden hiervoor de duurzame BE-O Cup aan, uitsluitend in koop. Deze is gemaakt van biologisch afval en volledig recyclebaar.

Hij is leverbaar in verschillende kleuren en kan voorzien worden van een bedrijfslogo. Misschien een leuk idee om deze cadeau te doen aan je medewerkers als aanmoediging om samen de plastic soep tegen te gaan.  

Aanvullende opties

Wasstraat

In samenwerking met partners in de keten kunnen we ook de service aanbieden van het ophalen en centraal afwassen van de bekers. Samen met een partner inventariseren we de behoeftes en mogelijkheden en maken dan een op maat gesneden oplossing.

Horeca

Voor horeca gelden weer andere regels dan voor kantoren. Wordt de consumptie ter plekke genuttigd dan is het gebruik van eenmalige verpakkingen verboden, dus geen papercups maar servies of re-usable beker. Is de consumptie om mee te nemen dan geldt reeds per 1 juli 2023 dat er een meerprijs gevraagd dient te worden (advies voor een koffiebeker is € 0,25) en er een duurzaam alternatief (re-usable of bring your own) aangeboden dient te worden.

Welke opties zijn er
voor kantooromgevingen?

Servies

 • Redbeans Espresso kop en schotel 100ml
 • Redbeans Koffie/Cappuccino kop en schotel 150ml
 • Redbeans Mok Blauw of Grijs 180ml

Re-usable beker

 • Hard Cup 180ml grey
 • Hard Cup 180ml zwart; 
 • Zero Waste 200ml grijs/zwart

Bring Your Own

 • BE-O Cup Green/Cream/Pink 340ml
 • Verkoopprijs: €15,95 per stuk 
 • (excl. evt. bedrukking)

Informeer nu je duurzame alternatief

Vertel ons je wensen zodat wij een voorstel op maat kunnen maken! 

Bedankt voor je bericht! We nemen binnen 1 dag contact met je op.

Veelgestelde vragen over alternatieven

 • Hoe lang gaan herbruikbare bekers en servies meestal mee?
  De levensduur van herbruikbare bekers en servies varieert afhankelijk van het materiaal en het gebruik. Over het algemeen gaan ze lang mee, vooral als ze goed worden onderhouden. Glas en roestvrij staal hebben bijvoorbeeld een langere levensduur dan bamboevezelproducten.
 • Zijn herbruikbare bekers en servies veilig om te gebruiken?
  Ja, herbruikbare bekers en servies zijn veilig om te gebruiken. Ze worden vaak getest op veiligheid en zijn vrij van schadelijke stoffen zoals BPA (bisfenol A). Het is echter belangrijk om de gebruiksinstructies van de fabrikant op te volgen en ze regelmatig schoon te maken.
 • Kan ik herbruikbare bekers en servies in de vaatwasser doen?
  De meeste herbruikbare bekers en servies kunnen veilig in de vaatwasser worden gereinigd. Controleer echter altijd de specifieke aanbevelingen van de fabrikant om er zeker van te zijn dat het artikel vaatwasmachinebestendig is.
 • Zijn herbruikbare bekers en servies duurder dan wegwerpproducten op de lange termijn?
  Hoewel de initiële kosten van herbruikbare bekers en servies hoger kunnen zijn dan die van wegwerpproducten, bespaar je op de lange termijn geld omdat je ze herhaaldelijk kunt gebruiken in plaats van telkens nieuwe producten te kopen.
 • Wil je meer weten over de impact en maatregelen omtrent single-use plastics?
  Download het informatieve bestand en krijg direct toegang tot waardevolle informatie, feiten en concrete stappen die je kunt nemen. Klik hier om het bestand te downloaden en word een voorvechter voor duurzaamheid en een plasticvrije toekomst!

OFFERTE
PER MAIL

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor bij jou op het werk. Weet je nog niet helemaal wat bij jou past? Geen probleem, wij kunnen je altijd helpen met het uitzoeken van de perfecte koffievoorziening. 

Aantal koffiedrinkers

Locaties

Melk

Zetmethode

Gegevens