Wij kiezen voor biologische koffie
Omdat dit goed is voor de mens, de aarde Γ©n jouw kopje koffie!
Start

Rianne Leeuw
Medewerker Duurzaamheid
Thu, 28 Jul 2026

Altijd lekkere koffie op het werk
Onze 100% biologische melanges zijn speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt. Ambachtelijk gebrand in onze eigen branderij in Almelo en perfect afgestemd op onze circulaire koffiemachines. Dat proef je bij elk kopje.
Titel
Koffie wordt steeds schaarser en duurder. Mislukte oogsten door natuurrampen en klimaatverandering zorgen voor een dalende productie, terwijl de wereldwijde vraag naar koffie blijft stijgen. Als de temperaturen op aarde blijven stijgen, is naar verwachting in 2050 de helft van het huidige landbouwgebied niet meer geschikt voor koffieteelt.
Bij Redbeans geloven we dat biologische koffie een toekomstbestendige oplossing biedt. Het is beter voor de aarde, voor de mensen die de koffie verbouwen Γ©n voor de smaak in jouw kop. Een win-win-win, als je het ons vraagt.

Wat is biologische koffie eigenlijk?
Bij conventionele landbouw worden bestrijdingsmiddelen - zoals pesticiden - en kunstmest gebruikt, die schadelijk zijn voor bodem en milieu. Biologische koffie daarentegen wordt verbouwd met organische meststoffen en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Zo blijft de bodem gezond en behouden we een levendig ecosysteem.
Dat biologische landbouw meer oplevert voor mens en natuur is duidelijk. Toch kiezen veel boeren voor conventionele landbouw, omdat dit op korte termijn meer productie en lagere kosten oplevert. Maar die winst gaat ten koste van de lange termijn door hogere uitstoot, watervervuiling en bodemerosie.
Wij kiezen voor biologische koffie
Omdat dit goed is voor de mens, de aarde Γ©n jouw kopje koffie!

Rianne Leeuw
Medewerker Duurzaamheid
Thu, 28 Jul 2026
Biologische koffie
Koffie wordt steeds schaarser en duurder. Mislukte oogsten door natuurrampen en klimaatverandering zorgen voor een dalende productie, terwijl de wereldwijde vraag naar koffie blijft stijgen. Als de temperaturen op aarde blijven stijgen, is naar verwachting in 2050 de helft van het huidige landbouwgebied niet meer geschikt voor koffieteelt.
Bij Redbeans geloven we dat biologische koffie een toekomstbestendige oplossing biedt. Het is beter voor de aarde, voor de mensen die de koffie verbouwen Γ©n voor de smaak in jouw kop. Een win-win-win, als je het ons vraagt.
Lees meer

Wat is biologische koffie eigenlijk?
Bij conventionele landbouw worden bestrijdingsmiddelen - zoals pesticiden - en kunstmest gebruikt, die schadelijk zijn voor bodem en milieu. Biologische koffie daarentegen wordt verbouwd met organische meststoffen en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Zo blijft de bodem gezond en behouden we een levendig ecosysteem.
Dat biologische landbouw meer oplevert voor mens en natuur is duidelijk. Toch kiezen veel boeren voor conventionele landbouw, omdat dit op korte termijn meer productie en lagere kosten oplevert. Maar die winst gaat ten koste van de lange termijn door hogere uitstoot, watervervuiling en bodemerosie.
Lees meer

Hoe herken je biologische koffie?
Onze biologische koffies zijn te herkennen aan het groene EU-biologo met witte sterren. In Nederland controleert Skal Biocontrole of koffies voldoen aan de strenge eisen van biologische certificering.
Lees meer
Waarom biologische
koffie beter is
Biologische koffie is niet alleen lekkerder, maar ook beter voor mens en planeet. Wij leggen je uit waarom.
Start

Altijd lekkere koffie op het werk
Onze 100% biologische melanges zijn speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt. Ambachtelijk gebrand in onze eigen branderij in Almelo en perfect afgestemd op onze circulaire koffiemachines. Dat proef je bij elk kopje.
Biologische koffie en de aarde: gezond voor bodem en biodiversiteit
Biologische koffieteelt vraagt om tijd, aandacht en vakmanschap. Door de bodem gezond te houden, kan er onder andere veel regenwater worden opgeslagen en afgevoerd, wat overstromingen en bodemerosie helpt voorkomen. Een gezonde bodem zorgt bovendien voor meer biodiversiteit en een levend ecosysteem. Biologische landbouw leidt bijvoorbeeld gemiddeld tot 34% meer soorten insecten dan conventionele landbouw.
Biologische koffie en gezondheid: beter voor mens en milieu
Op biologische koffieplantages worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dat betekent minder gezondheidsrisicoβs voor boeren, medewerkers en omwonenden. Schadelijke stoffen spoelen ook niet door naar het (drink)water in omliggende dorpen.
Smaak van biologische koffie: de lekkerste duurzame koffiebonen
Een gezonde bodem biedt voldoende voedingsstoffen voor koffieplanten. Daardoor blijven de planten gezond, kunnen ze optimaal groeien en leveren ze de lekkerste, beste koffiebonen. Wat koffieplanten helpt, zijn schaduwbomen. Die zorgen ervoor dat de plant langzaam groeit, wat de kwaliteit en smaak van de koffiebonen verbetert. Onder andere bananenbomen zijn hier geschikt voor. Ze weren ziekten en schimmels, dragen bij aan biodiversiteit Γ©n bieden de koffieboeren een extra inkomstenbron, wat hun inkomen stabieler maakt.
Wil je je footprint verkleinen, dan is een keuze voor biologische koffie een effectieve keuze. Door te kiezen voor biologische koffie investeren we samen in kwaliteit, gezondheid, biodiversiteit en toekomstbestendigheid.
β Rianne Leeuw, Medewerker Duurzaamheid
Biologische koffie en COβ reductie
Om harde cijfers te geven over bijvoorbeeld de COβ-uitstoot van biologische koffie, is er ontzettend veel data nodig. Denk aan factoren zoals de locatie van de plantage, de hoogte, het aantal hectare, het energiegebruik, enzovoort. Omdat wij onze koffiebonen inkopen bij verschillende koffiecoΓΆperaties, is het lastig om eenduidige uitspraken te doen over de uitstoot van broeikasgassen.
Er zijn wel studies die op basis van gemiddelden inschatten dat biologische koffie in de landbouwfase leidt tot wel 75% minder
COβ uitstoot dan conventionele landbouw. Deze studies zijn gebaseerd op algemene aannames en schattingen, afkomstig uit verschillende informatiebronnen.
Bij Redbeans geloven we in de kracht van biologische landbouw. Niet alleen vanwege de lagere uitstoot, maar ook omdat het bewezen positieve effecten heeft op de aarde, de mens en de smaak. We hopen in de toekomst specifieker te kunnen rapporteren over de uitstoot van onze biologische koffies.

Waar komt onze koffie vandaan?
Al onze koffies komen uit de coffee belt: het gebied rondom de evenaar waar klimaat, bodem en hoogte samen zorgen voor de perfecte groeiomstandigheden. In die regioβs zoals Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, werken we samen met koffiecoΓΆperaties. We nemen je mee naar een aantal van deze koffielanden. Elk met een eigen verhaal, smaak en karakter.
Lees meer
De toekomst van koffie is biologisch
Wereldwijd zijn zoβn 120 miljoen mensen afhankelijk van koffie voor hun inkomen. Door te kiezen voor biologische koffie zorgen we samen voor een vruchtbare bodem en een leefbare toekomst. Zo kunnen ook volgende generaties blijven genieten van Γ©cht goede koffie.
Wil je je footprint verkleinen, dan is een keuze voor biologische koffie een effectieve keuze. Door te kiezen voor biologische koffie investeren we samen in kwaliteit, gezondheid, biodiversiteit en toekomstbestendigheid.

Welke biologische koffies van Redbeans kun je kiezen?
Bij Redbeans geloven we dat goede koffie begint bij een gezonde bodem en respect voor mens en natuur. Daarom zijn meerdere van onze koffies 100% biologisch gecertificeerd.
Onze biologische koffies:
Redbeans Gold: een romige, krachtige koffie met de smaak van rood fruit en chocolade.
Redbeans Green: heeft zoete en zachtrinse tonen van citrus en rood fruit.
Redbeans Blue: een kruidige koffie met bittere noten- en chocoladehinten.
Of je nu houdt van mild, fris of krachtig: er is altijd een biologische Redbeans koffie die bij jouw smaak past. Zo geniet je niet alleen van geweldige koffie, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld.
