De beste bonen vind je in rijpe rode koffiebessen.

Redbeans koffie

Redbeans koffie is high grown, handpicked en slowroast. Van hooggelegen plantages waar de koffiebessen langzaam groeien en tijd krijgen om op smaak te komen. Als de bessen rood en rijp zijn, plukken we alleen de mooiste. Zorgvuldig en met de hand. De bonen branden we in Nederland. Dat overhaasten we niet. Want we gaan voor rijke smaken en mooie nuances.

Redbeans koffie Redbeans koffie

De herkomst van onze koffie

Bij Redbeans hebben wij verschillende melanges, allemaal met een eigen verhaal. Voor iedere soort gebruiken we koffiebonen uit verschillende landen. De smaak van de koffie wordt voor een groot deel bepaald door de condities en de regio waarin de koffiestruik groeit. Iedere regio heeft unieke eigenschappen, waaronder de temperatuur van de bodem, de hoogte van de koffieplantage en de hoeveelheid regen en zon – die factoren bepalen uiteindelijk de smaak.

Bij Redbeans hebben wij verschillende melanges, allemaal met een eigen verhaal. Voor iedere soort gebruiken we koffiebonen uit verschillende landen. De smaak van de koffie wordt voor een groot...

Lees meer
  • Ethiopië
  • Brazillië
  • Peru
  • India
  • Mexico
  • Honduras
  • Uganda
  • Bolivia

De kunst van cupping

Koffie is een natuurproduct. Daarom kan de smaak van koffiebonen per oogst verschillen. Om de kwaliteit van onze melanges zo constant mogelijk te houden, cuppen we monsters.

Regelmatig testen we elke koffie op zuurgehalte, smaak en body door kleine hoeveelheden te branden en te malen. Cupping is een kunst onder professionele koffiebranders. Te vergelijken met wat professionele wijnproevers doen.

Koffie is een natuurproduct. Daarom kan de smaak van koffiebonen per oogst verschillen. Om de kwaliteit van onze melanges zo constant mogelijk te houd...

Lees meer

Melangeren

Slow roast

We branden onze bonen lekker langzaam. Wel 14 minuten. Want slow roast bonen smaken rijker.

Aantal minuten
Slow roast

Bonen,
alles begint bij de bonen

Slow roast

De Redbeans
koffie zelf ervaren?

Bel mij terug Vul hieronder je gegevens in