Offerte

Koffie op kantoor

We zien de laatste jaren de kwaliteit van de koffie op kantoor steeds beter worden. Nederland is hierin redelijk uniek. Bij ons is het vanzelfsprekend dat je op je werk of als bezoeker een goede kop koffie voorgeschoteld krijgt. Sinds een aantal jaren is dit ook steeds vaker koffie gemaakt van verse bonen. Dit komt omdat we als gebruiker kritischer zijn geworden op wat we krijgen. Thuis drinken we ook steeds vaker hoogwaardigere koffie, denk aan verse bonen en capsules. Dit verwachten we dan ook op het werk. Daarnaast is het aanbod van machines die werken op basis van verse bonen steeds groter geworden. De machines worden ook steeds beter, makkelijker te bedienen en makkelijker schoon te maken.

Toch is een machine met verse bonen niet altijd de beste keuze. Bekijk voordat je kiest welk systeem het beste bij je past. Ruwweg heb je twee keuzes: verse bonen of instant.

Bonen

Bij verse bonen worden de bonen pas gemalen als je op de knop drukt en een keuze maakt. Voordeel is dat je verse koffie maakt, met hoge druk bereid voor goede extractie. In combinatie met verse melk maak je dan echt een mooie cappuccino of Latte. Daarnaast heb je natuurlijk meer horecabeleving als de koffie lekker vers gemalen wordt en gezet. Nadeel is dat het wat langer duurt (minimaal 25 seconden) en dat de instellingen allemaal juist moeten zijn anders verknal je het recept. Daarnaast is de machine vaak wat duurder, evenals het onderhoud, en ben je meer tijd kwijt aan schoonmaak.

Instant

Instant koffie heeft vaak nog een negatieve associatie, maar dit is niet helemaal terecht. Ook de kwaliteit van de instantkoffies is de laatste jaren namelijk aanzienlijk verbeterd. Bij Redbeans hebben we onlangs een instantkoffie geïntroduceerd die zich kan meten met goede filterkoffie. Instant koffie is gemaakt van versgezette koffie die via vriesdroogmethode tot fijne korrels gemaakt wordt. Voeg er heet water aan toe en je hebt weer koffie. Voordeel is dat je snel een kop koffie hebt (7 seconden), weinig onderhoud aan de machine en meestal ook een goedkopere machine. Daarnaast is er geen afval, want het product wordt volledig opgelost. Ideaal voor locaties met high traffic, denk aan kantines waar een grote groep mensen in korte tijd koffie wil of bij vergaderingen.

De kenmerken per systeem nog eens op een rij:

OFFERTE
PER MAIL

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor bij jou op het werk. Weet je nog niet helemaal wat bij jou past? Geen probleem, wij kunnen je altijd helpen met het uitzoeken van de perfecte koffievoorziening. 

Aantal koffiedrinkers

Locaties

Melk

Zetmethode

Gegevens