Offerte

Ons beleid draait om duurzaam inkopen bij de bron, reduceren van energieverbruik en afval en zo veel mogelijk circulair werken.

Dit is onderdeel van ons DNA. Maar wat doen we nu concreet?

Beanmachine

Onze Beanmachine is gemaakt van aluminium. Dit vergroot de levensduur van de machine. Daarnaast is de machine zeer energiezuinig en heeft energielabel A++. Aan het einde van de levensduur van de machine halen we deze op. Is een second life mogelijk? Zo ja, dan ‘refurbishen’ we de machine, zodat deze opnieuw gebruikt kan worden. Is de machine technisch afgeschreven, dan haalt de afvalverwerker deze uit elkaar. De verschillende onderdelen kunnen voor meer dan 95% opnieuw gebruikt worden als grondstof.

Koffie

Redbeans is de eerste klimaatneutrale koffie van Nederland. Dit betekent dat wij de CO2 uitstoot reduceren van boon tot ‘op het schap’ bij de klant. Dit doen wij onder meer door biologisch in te kopen en het verbruik van energie en water bij de productie te verminderen. Het laatste restje CO2 uitstoot compenseren we door Gold Standard gecertificeerde projecten te financieren.

Alle Redbeans koffie’s zijn duurzaam gecertificeerd:
biologisch, Fairtrade en/of UTZ.

Onze melkcups zijn biologisch. Onze cacao en suiker worden ingekocht volgens de handelsvoorwaarden van Fairtrade. Té de Origen is biologisch en wordt Fairtrade ingekocht.

Koffieverpakkingen

Om de kwaliteit van onze koffie te waarborgen, hebben we gekozen voor een folie met een goede barrière en een lagere milieudruk: EVOH. Testen met nieuwe, nog duurzamere folies worden momenteel uitgevoerd. Onze verpakkingen kunnen bij de Plastic Heroes.

Papercups

De Redbeans PLA papercups zijn composteerbaar en kunnen met het gft-afval afgevoerd worden. De papercups zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Dit houdt in dat er geen fossiele grondstoffen gebruikt worden voor de productie, voor zowel het karton, als de coating. De inkt op de bekers is op soja of waterbasis.

Transport

We kiezen uitsluitend voor transporteurs die Lean & Green gecertificeerd zijn.

Redbeans & Duurzaamheid (PDF)

Download hier het volledige document Redbeans & Duurzaamheid 2022

OFFERTE
PER MAIL

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor bij jou op het werk. Weet je nog niet helemaal wat bij jou past? Geen probleem, wij kunnen je altijd helpen met het uitzoeken van de perfecte koffievoorziening. 

Aantal koffiedrinkers

Locaties

Melk

Zetmethode

Gegevens