Offerte

Wielrennen is een supersport! Je fietst de mooiste routes én je verbrandt enorm veel calorieën. Dit sluit volledig aan bij de wens van Redbeans: gezonde medewerkers! Wat zijn nog meer voordelen van wielrennen en waar moet je als beginnende wielrenner op letten? Wij hebben een en ander op een rij gezet, zodat jij je goed kunt voorbereiden op de Redbeans Ronde van Nijmegen. Met deze tips en het trainingsschema ben jij zeker de beste van je collega's, vrienden en/of familieleden ;)! 

Wielren trainingsschema voor beginners

Begin de eerste twee weken met een rustige duurtraining. Stap twee keer in de week op de fiets en houd een tempo aan wat je urenlang kunt volhouden. Daarna ga je variëren. In week 3 bouw je het op naar drie duurtrainingen en vanaf week 4 ga je al één dag in de week een tempo aanhouden dat je maximaal twee uur vol houdt. Daarnaast doe je nog 2 rustige duurtrainingen. In week 5 bouw je dit op naar twee normale duurtrainingen en een rustige duurtraining. Uiteindelijk bouw je in de komende weken de duur van de training uit naar maximaal 120 minuten. Zo ben je top fit om aan de start te verschijnen! 

De drie voordelen van beginnen met wielrennen

Iedereen heeft een eigen reden om te beginnen met sporten. Bijvoorbeeld om je hoofd leeg te maken, fit te blijven of juist sociale contacten te onderhouden. Met wielrennen kan dit allemaal! Probeer deze sport daarom uit met de ronde van Nijmegen. 

1. Genieten van de omgeving en je hoofd leegmaken
Wielrenners vinden de rust, de mooie landschappen en de prachtige uitzichten vaak het allermooiste aan de sport. En geef ze eens ongelijk. Wanneer je na een lange werkdag een rondje maakt langs het water fiets je zo je hoofd leeg. Bij de Ronde van Nijmegen fiets je de mooiste rondes door binnen- en buitenland! Begin de ochtend met een heerlijke kop koffie en eindig je dag met een welverdiend biertje! 

2. Wielrennen is een top workout
Naast de mooiste routes, is wielrennen een absolute kcal verbrander! Zo verbrand je tijdens een uur fietsen, afhankelijk van je gewicht en fiets-snelheid, 500 tot 700 calorieën! En je krijgt er ook nog eens een super goede conditie van. Daarmee is wielrennen heel effectief om snel fit te worden. Want wees nou eens eerlijk, zit jij ook zoveel op een dag? Genoeg motivatie om te beginnen lijkt ons!

3. Samen in beweging
Wielrennen is een heel sociale sport. Vaak ga je met een groep op pad en fiets je samen een mooie ronde. Ideaal om bij te praten en elkaar te stimuleren om door te zetten. Door een klein beetje gezonde competitie trap jij misschien nét even harder of maak je die laatste kilometers wel vol. Natuurlijk kun je ook lekker voor jezelf gaan fietsen, ideaal om je hoofd leeg te maken.

Hoe start je met wielrennen?

De volgende stap: écht beginnen met wielrennen. Waar begin je? Hoe bouw je je training op, welke uitrusting heb je nodig en welke voeding is belangrijk? Wij hebben de antwoorden voor je op een rij gezet! 

Opbouwen met een trainingsschema
Het is belangrijk dat je de afstanden die je fietst goed opbouwt. Loop niet te hard van stapel. Begin bijvoorbeeld met een rondje van 20 km en vergroot die afstand stap voor stap. Als je vervolgens sneller wil fietsen, probeer je een grotere ronde in dezelfde tijd te rijden als de kleine ronde. Wil je verder aan de slag met een trainingschema? Bedenk dan eerst:

  • wat je huidige niveau is;
  • hoeveel tijd je hebt om te fietsen;
  • wat je doel is met fietsen.

Hier stem je jouw trainingsschema vervolgens op af.

Wielerkleding en uitrusting
Welke wielerkleding en uitrusting je nodig hebt tijdens het wielrennen is afhankelijk van het moment waarop je op de fiets stapt. Met de Redbeans Ronde heb je genoeg aan een korte fietsbroek en een kort fietsshirt, maar vanaf oktober heb je vaak iets warmers nodig! En hoe zit het met schoenen, overschoenen, bidons, regenjacks, beenwarmers en je helm? 

Voeding

Je wil natuurlijk voorkomen dat je tijdens het wielrennen een hongerklop krijgt. Daarom is het belangrijk om goed te eten en te hydrateren voor, tijdens en na je workout. Daarom een paar korte aandachtspunten over voeding:

  • Vóór het fietsen: voldoende voedingsstoffen zijn belangrijk als je gaat fietsen. Eet daarom calorierijk voedsel met veel koolhydraten. Het liefst koolhydraten die je lichaam geleidelijk opneemt en daardoor lange tijd energie geven. 
  • Tijdens het fietsen: ook tijdens het fietsen is het belangrijk om te blijven eten. Want zoals gezegd, binnen een uurtje heb je de hoeveelheid calorieën in een gemiddelde maaltijd alweer verbrand. Eet onderweg bijvoorbeeld boterhammen, bananen, energierepen of ontbijtkoeken. Bij een écht lange tocht is energy gel ook aan te raden. Drink daarnaast voldoende. Reken hierbij op zo’n 500 tot 750 ml water per uur.
  • Na het fietsen: een paar uur op de fiets is voor je lichaam een flinke inspanning. Hier moet het van herstellen. Goede herstelvoeding is daarom belangrijk. Eet na het fietsen eiwitrijk voedsel. Eiwitten helpen je spieren herstellen en verminderen je spierpijn in de dagen erop. Neem bijvoorbeeld kip, vis, kwark of producten met plantaardige eiwitten, zoals noten, bepaalde soorten groenten of een eiwitshake.

Veilig wielrennen: zijn er nog aandachtspunten?

Je begint met een nieuwe sport, logisch dat je daaraan moet wennen. Zeker bij wielrennen zijn er veel nieuwe dingen om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld de hele dunne bandjes, hoge snelheid, je schoenen in de pedalen klikken en je houding op de fiets. Geef jezelf hiervoor dus de tijd. 

Ook belangrijk: houd rekening met anderen. Op je flitsende racefiets voelt het misschien alsof je aan de Tour de France meedoet, dat snappen we maar al te goed. Zorg toch dat je je aan de verkeersregels houdt. Zo blijft wielrennen veilig voor jezelf én anderen!

OFFERTE
PER MAIL

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor bij jou op het werk. Weet je nog niet helemaal wat bij jou past? Geen probleem, wij kunnen je altijd helpen met het uitzoeken van de perfecte koffievoorziening. 

Aantal koffiedrinkers

Locaties

Melk

Zetmethode

Gegevens